fbpx
ok lets do this

Ben jij nog steeds druk bezig met je goede voornemens of ben je al afgehaakt? 3 tips om je doel toch te behalen.

goede voornemens Stond jij 2 weken geleden nog trots en vol goede moed aan je vrienden te verkondigen dat 2020 jouw jaar zou gaan worden?
Je zou gezonder gaan leven, meer sporten, een nieuwe baan zoeken, minder hard werken en meer tijd met je dierbaren doorbrengen?
Grote kans dat je deze doelen toch weer voor je uit aan het schuiven bent of dat je hetzelfde voornemen het jaar ervoor ook had.
Bij mij ging dat voorgaande jaren precies hetzelfde. Ik denk dat mijn vrienden jaren            hetzelfde verhaal hebben gehoord.

Mijn start van 2020

Zo ontstond dit keer bij mij het idee om 1 januari de nieuwjaarsduik te doen. Op dat moment met een glas champagne in mijn hand, vond ik het een briljant idee. De volgende ochtend toen ik wakker werd, vond ik het toch iets minder briljant.
Maar he, ik had met mijn enthousiasme die oudejaarsnacht ook wat vrienden weten te overtuigen om gezellig mee te gaan, dus ik kon niet meer terug.
Waar ik de jaren ervoor zou zijn afgehaakt, ben ik nu gegaan. En ja, ik voelde heel duidelijk de weerstand in mezelf.
Toch zag ik het als goed begin van 2020. Het jaar waarin ik vaak uit mijn comfortzone zal moeten stappen, want een onderneming starten, brengt genoeg uitdagingen met zich mee.
Die duik was compleet niet comfortabel, maar wat een kick gaf het toen ik met mijn koude, zere voeten zo hard als ik kon terug naar mijn handdoek rende.

ok lets do this3 tips wanneer je je doel wilt bereiken:

1. Met goede voornemens kun je iedere dag beginnen.
We schuiven onze doelen vaak voor ons uit, na mijn vakantie stop ik met roken, in januari ga ik een maand niet drinken, als mijn kinderen groter zijn,ga ik een andere baan zoeken. Weet dat het ideale moment nooit zal aanbreken.
Het drukke (werk)leven is tenslotte weer begonnen. Je bent aan het taxi-en om je kinderen op de juiste plek te krijgen. Je hebt komende maand veel feestjes en verjaardagen en zo vervagen je verlangens weer naar de achtergrond.
Het verlangen zal echter niet weggaan en je zult je alleen maar rotter gaan voelen door het te blijven uitstellen.

Het ideale moment komt dus nooit, dus waar wacht je nog op?;-)

2. Je houdt jezelf tegen:
Voornemens bedenk je omdat je iets wilt veranderen in je leven. En ja, verandering is hartstikke spannend en brengt onzekerheden met zich mee.
Je wilt niet falen, je wilt het perfect doen, en misschien beschik je nog niet over de juiste skills om iets heel anders te gaan doen. Je zou jezelf wel eens kunnen teleurstellen met deze verandering en daarom kiezen we er vaak voor om onze dromen nog even in de toekomst te plaatsen. Allemaal zo gek nog niet, want 1 van onze basisbehoefte is tenslotte veiligheid. Er is alleen zoveel leuks te doen op de wereld, je mag experimenteren.

Je hoeft het niet perfect te doen. 80% is goed genoeg!

3. Begin met kleine stapjes
Vaak hebben wij een groot doel voor ogen. Die grote droom is vaak niet in 1 dag te realiseren. Het lijkt zover weg, waardoor je eigenlijk niet weet waar en hoe je moet beginnen en dan slaat de twijfel slaat toe. Misschien heb je de gedachten dat het toch niet voor jou is weggelegd of anderen er toch beter in zijn.
Merk je dat je je doel steeds voor je uit blijft schuiven? Grote kans dat het doel dan nog te groot is. Bedenk dan kleine stapjes die je zou kunnen maken richting dat grotere doel. Natuurlijk zul je meerdere obstakels tegenkomen. Wanneer dat niet zo was had je je droom waarschijnlijk allang gerealiseerd.

Doordat je kleine stapjes zet en de obstakels overwint, zul je je krachtig voelen, je wordt uitgedaagd, leert nieuwe vaardigheden en je zult ontdekken dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.

Welke kleine stap ga jij vandaag nog zetten om je doelen nu wel te behalen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *