fbpx

Lang geleden was ik enthousiast, vol energie, had lef en stond nieuwsgierig in de wereld.

Ik werkte als visagiste door het land, dacht dat ik de wereld aankon, maar raakte burn-out en kreeg paniekaanvallen. Ik wilde stoppen met visagie en wilde heel iets anders gaan doen: meer betekenen voor de jeugd. Ik maakte de overstap en beloofde mezelf dat ik het nooit meer zo ver zou laten komen. Ik zou niet meer met tegenzin naar mijn werk gaan.

Zo belandde ik in een compleet nieuwe wereld. Ik deed een studie, liep stage en ging iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik bleef doorleren en zette ‘ Tante Trots kindercoachpraktijk’ op naast mijn baan in loondienst. Na 12 jaar bij dezelfde organisatie kreeg ik weer dat onrustige gevoel. Ik wilde meer, ik voelde dat ik dit niet tot mijn pensioen wilde doen. Dat gevoel had ik misschien al jaren, maar die laatste maanden begon het aan mij te vreten. Ik ging met tegenzin naar mijn werk, voelde me energieloos en keek steeds vaker terug naar mijn belofte om niet te lang te doen wat tegen mijn gevoel in ging. Toch bleef ik uitstellen en twijfelen.

Ik kon toch wel 2 maanden zonder salaris? Welke keuzes zou ik maken als ik wist dat ik nog maar een paar maanden zou leven?

Ik verlangde naar de vrijheid, wilde onderzoeken, ontdekken en er voor gaan. Dan zouden de antwoorden vanzelf komen. Ik wilde in mogelijkheden denken, zoveel mogelijk met plezier in het leven staan en er volop van genieten! Tenslotte wil ik een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Ze mee geven dat werk leuk is. Er zoveel mogelijk is en dat ze vooral mogen ontdekken en hun hart moeten volgen in het leven!

Natuurlijk bleven de stemmen in mijn hoofd spoken:  je moet werken in het leven, wat zouden anderen er wel niet van vinden? Wat zou mijn werkgever wel niet denken? Ben ik zwak?

Toch werd mijn gevoel steeds sterker en wist ik wat me te doen stond……. Ik moest het vertellen.

Uiteindelijk had ik geen lievere reacties kunnen verwachten, van mijn werkgever, collega’s, familie en vrienden.

Ondertussen is het bijna een jaar geleden dat ik dit gesprek aan ging en bleek er zoveel meer mogelijk dan ik ooit had durven denken!

Ik ben erachter gekomen dat wanneer je ontdekt wat je ECHT wilt, je de stappen ook echt wilt en durft te maken.

Tijdens mijn eigen ontdekkingstocht schreef ik alles op in mijn masterplan boekje en kwam ik erachter dat ik jou wil inspireren te genieten van het leven,  je dromen na te jagen en je ervoor durven te laten gaan. Ik wil jou helpen met ‘JOUW MASTERPLAN’

#dapper#keuze##vrijheid#onderzoeken#inspiratie#genieten#durf#doe

2 reacties op “Lang geleden was ik enthousiast, vol energie, had lef en stond nieuwsgierig in de wereld.”

  1. Wat leuk dat ik je website spontaan tegenkwam! We hebben elkaar al zo lang niet gesproken of gezien. Wat een GEWELDIGE website heb jij gemaakt met mooie inhoud en verhalen.
    Bijzonder mens Tamara!
    X Mascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *