fbpx

PODCAST
TIPVANTAM

Het Verhaal Achter….2.0

Nadat ik wekelijks in gesprek ben gegaan met Delftse inspirerende ondernemers, is het nu tijd voor de 2.0 versie. Er zijn namelijk teveel mooie verhalen buiten Delft die ik ook mega graag met jullie wil delen.

We denken vaak dat onze dromen alleen voor die ander zijn weggelegd, maar is dat wel zo? Of ligt het aan de keuzes die je zelf maakt? Aan de mogelijkheden en kansen die je wel of niet pakt. Heeft niet iedereen struggles en heeft niet iedereen bepaalde angsten die ze moesten overwinnen?

Er zijn op dit moment erg veel mensen die blijven hangen in een baan die eigenlijk niet meer bij ze past, dit omdat ze vaak niet precies weten wat ze willen óf simpelweg niet voor hun droom durven gaan.

In deze deze podcast ga ik in gesprek met die persoon die zijn droom wél achterna is gegaan. Welke stappen hebben zij afgelegd om uiteindelijk het avontuur aan te durven gaan?

PODCAST TIPVANTAM

Het Verhaal Achter Lena Rentschler
Het Verhaal Achter LENA RENTSCHLER

De vrouwelijke cyclus, we hebben er allemaal mee te maken. Ok, vooral de vrouwen onder ons, maar de mannen die luisteren kunnen hier misschien ook nog iets leerzaams uithalen. Ik moet bekennen dat ik er zelf niet zo heel erg bekend mee ben, naast de gravings van snacks dan, vraag ik me wel regelmatig af, waarom ik de ene week mega productief kan zijn en het andere moment er niks uit m’n handen kom. Heeft dat hier ook mee te maken?

De gast van vandaag is cyclus expert en weet er dus alles vanaf. Ze heeft het boek ‘De Nieuwe Vrouw’ geschreven, organiseert een stilte retreat, heeft een online cursus ontwikkelt en is moeder van 2 kinderen. Ik las dat zij ook niet altijd deze krachtige zelfverzekerde vrouw was. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar verhaal en hoe zij dit heeft aangepakt.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Lena Rentschler en vertelt zij over haar pad, hoe ze uit de gouden kooi van haar vorige baan is gekomen, over de verschillende fases van de cyclus, en over haar nieuwe avontuur van energetisch werk.

Het verhaal achter Cosmic Life
Het Verhaal Achter COSMIC LIFE

Manifesteren…Wie doet het niet? Of je er nu in gelooft of niet, ik denk dat iedereen hier in het dagelijks leven bewust of onbewust mee bezig is. Deze vrouw kwam uit de corporate business en voelde de nood om het roer compleet om te gooien. En dat deed ze.
In een aantal jaar is ze als een raket gegaan en kreeg zij al snel de titel manifestatie expert. Er deden dan ook duizenden mensen mee aan haar cursussen, ze maakte meerdere meditaties en creëerde haar eigen shop. Het werd zelfs zo’n merk dat er meerdere mensen tatoeages lieten zetten van een teken uit haar cursus.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Christine Beijnen van Cosmic Life en vertelt zij over haar switch en hoe zij dat heeft aangepakt. Ook vroeg ik haar met welke intentie zij op dit moment bezig is, welke doelen zij heeft en waar zij eigenlijk zelf het meest trots op is.

het verhaal achter Laurens de groot
Het Verhaal Achter  LAURENS DE GROOT

~Wees de verandering die je zelf in de wereld wilt zien~ Gandhi

Zijn favoriete quote en daar leeft hij dan ook echt naar. Hij is natuurbeschermer en niet vies van een beetje actie.
Na 8 jaar bij de politie te hebben gewerkt, zegde hij zijn baan op, pakte zijn rugzak en vertrok naar Australie, om aan boord te gaan van de Sea Shepherd om actie te voeren tegen de walvisjacht.

Jarenlang zet hij zich in voor bedreigde diersoorten in Afrika en Antarctica.
Hij was te zien op verschillende programma’s van Discovery Channel en schreef een boek over zijn avonturen op de oceaan.

Hij is co-founder van Smart Parks waarbij veel dieren beter beschermt kunnen worden doormiddel van sensoren. Je kent ze misschien wel als je een keer naar Freek Vonk hebt gekeken.
En hij is op dit moment erg druk met ICFG, waarmee hij onderzoekt wat de grootste bedreigingen zijn voor de mensheid en naar oplossingen zoekt voor o.a. het klimaat, pandemieën en kunstmatige intelligentie.

Hier gaat hij ons alles over vertellen, we hebben we het ook over zijn spannendste én mooiste momenten, hoe zijn familie reageerde toen hij aan boord ging van Sea Shepherd, hoe hij op CNN te zien was bij Larry King, over politiek, en hoe hij denkt dat de toekomst eruit kan gaan zien en hoe wij hier met z’n allen verschil kunnen maken.

Willem Hooft
Het Verhaal Achter  WILLEM HOOFT

Als er iemand een inspiratie is om je te laten zien dat je nooit moet stoppen met dromen, is hij het.
Op z’n 26ste kwam zijn leven volledig om zijn kop te staan en belandde hij in een nachtmerrie. Door een heftig motorongeluk liep hij een dwarslaesie op en belandde in een rolstoel.

Hoewel hij slachtoffer was van een ernstig ongeval en dus genoeg redenen had om in te storten, ging hij opzoek naar wat er nog wél mogelijk was. En dat is waarschijnlijk nog meer dan hij op dat moment kon bedenken.
Hij werd professioneel zit-kiter, schreef een boek over zijn verhaal, is spreker en zette de Willem Hooft foundation op.

Je kunt nu luisteren naar Het Verhaal Achter Willem Hooft.
We gaan in gesprek over de dag van het ongeluk, over waar hij zijn positieve blik en veerkracht vandaan haalt, hoe het is om je zo kwetsbaar op te stellen door het delen van je persoonlijke verhaal in de vorm van een boek, de foundation en zijn dromen.

Het Verhaal Achter  LOU NIESTADT

Deze vrouw, wat doet ze niet? Een carrière als model, schrijfster van meerdere boeken, illustrator, heeft het 28-daags experiment ‘Pockets vol met Joy’ gemaakt en is bezig met een nieuwe versie over vrijheid. Ze staat voor de klas, is bezig met een onderwijssysteem, wil je je verdiepen in Human Design, kom je automatisch bij haar terecht, ze wordt ook wel juf universe genoemd en daarnaast geniet ze ook nog eens heel hard van haar kinderen en kleinkinderen.
Hoe doet zij dit allemaal?

We hebben een heerlijk gesprek gehad, met heel veel tips en lessen van Lou, over waarom we niet altijd meer en groter moeten willen, over the coolness of the uncool, ze geeft ze ons een kijkje in haar klas, over voelen wat er aan je trekt, hoe haar omgeving reageerde toen zij haar modellen carrière inwisselde voor de klas, hoe helpend de zin” maar eigenlijk wil ik liever” kan zijn.
Dit en nog heel veel meer….

PODCAST TIPVANTAM DELFT

Het Verhaal Achter Burgemeester Marja van Bijsterveldt

In deze aflevering mag ik in gesprek met onze burgemeester Marja van Bijsterveldt. Wat vind ik het een eer dat zij te gast wilde zijn in de 52ste aflevering.
Zij is tenslotte eindverantwoordelijk voor ons mooie Delft, de inwoners en ondernemers. Dat lijkt mij niet altijd even makkelijk.

En daarom wilde ik heel graag met haar in gesprek om haar persoonlijke verhaal op te nemen, waar komt ze vandaan, welke stappen heeft zij afgelegd, hoe zien haar dagen eruit, waar kan zij van wakker liggen, en heeft zij nog mooie doelen?
Al deze en nog veel meer onderwerpen komen aan bod. Zo vertelt zij hoeveel uur zij werkt, waar ze haar ontspanning vandaan haalt, wie er thuis kookt en wat voor werk ze zou doen, wanneer ze geen burgemeester zou zijn.

Het Verhaal Achter Harmen van der Laan

Vandaag een gast die ik al vanaf het begin van deze podcast op mijn lijstje had staan. Een hele inspirerende man met het hart op de goede plek.
Hij studeerde ooit af aan de TU als drinkwater technoloog en besloot in 2018 het roer om te gooien om een sociale onderneming te starten. Dit was het begin van Printplezier en Kopie Koffie, en in april 2020 kwam daar nog Fier Fietskoerier bij.

Ik had een mooi gesprek met sociaal ondernemer Harmen van der Laan over zijn werk, de druk die hij op dit moment ervaart, impact maken, zijn geloof en weet hij hoe het komt dat hij zo’n enorme gun factor heeft.

Femme+Frenkie
Het Verhaal Achter Femme + Frenkie
Er was een tijd dat ik écht niet goed kon winkelen in Delft. Om leuke kleding te scoren moest ik naar een andere stad. Tegenwoordig zijn er echt wel veel leuke winkels in de stad te vinden. Zij vond dat er nog wel eentje bij kon. Hoe dapper ben je, wanneer je in tijden van corona, wanneer er zoveel online wordt besteld. toch een zaak opent en dat ook nog eens in een super gewilde straat.
 
Waarin we het o.a. hebben over hoe haar plannen vanuit Spanje werkelijkheid werden, er 2 mooie avonturen op haar pad kwamen, want een maand na de opening kwam ze erachter dat ze zwanger is en welk advies geeft zij aan iemand die al lang niet meer op zijn of haar plek zit?
royal delft
Het Verhaal Achter Royal Delft

Dit bedrijf kon natuurlijk niet ontbreken in het rijtje, want waar staat Delft nou echt om bekend?
Inderdaad Delfts Blauw. Zij creëren al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en worden nog altijd iconische topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft.

Wat heeft dit werk nou zo bijzonder gemaakt en hoe kan het dat dit honderden jaren later nog steeds zo populair is.

Hella de Jong neemt ons vandaag een beetje mee in de geschiedenis van Delfts Blauw en vertelt Het Verhaal Achter Royal Delft.

 
Tessa Rast
Het Verhaal Achter Huid en Laserkliniek Delft
Huidproblemen.. Er zijn er genoeg te bedenken. overbeharing acne, littekens. Knap vervelend, want wanneer je daar last van hebt, kan het je ook nog eens flink onzeker maken. Naarmate ik ouder word, vind ik mezelf er niet perse knapper op worden.

Gelukkig zijn er dus genoeg mogelijkheden om er iets aan te laten doen, waardoor jij weer lekker in je vel gaat zitten.
En dat is dan ook wat deze ondernemer doet.

In deze aflevering is Tessa Rast van Paassen te gast en luister je naar Het Verhaal Achter Huis en Laserkliniek Delft.
We hebben het over haar wereldreis en de start van haar onderneming, terwijl zij net zwanger was, vertelt ze waar je bij haar voor terecht kunt en heerst er eigenlijk nog een taboe op fillers?

Gijs Geers
Het Verhaal Achter Dark Park
Je vrijwillig laten opsluiten, waarom zou je dat doen? Precies dit dacht ik toen ik me een aantal jaren geleden vrijwillig liet opsluiten.
Ik kan je vertellen dat ik meteen groot fan was. Vol adrenaline ga ik zo’n kamer in om er vervolgens bloedje fanatiek aan de slag te gaan en er met een kick en vol verwondering weer uit te gaan.
Toch denk ik na afloop regelmatig aan de makers en bedenkers van die kamers, want zeg nou eerlijk. Je moet soms toch best een zieke geest hebben om zulke lugubere dingen te kunnen bedenken?
Ik heb dan ook ontzettend veel zin om in gesprek te gaan met de gast van vandaag!
 
Zijn kamers staan wereldwijd bekend als de absolute top en hebben meerdere awards mogen ontvangen.
Vandaag ga ik in gesprek met Gijs Geers en hoor je het verhaal achter…. DarkPark
 
Marijtje Pronk
Het Verhaal Achter Theater de Veste

Een heerlijk avondje uit. Daar hoort bij mij ook vaak het theater bij.

Dat moment dat je een kaartje hebt gekocht van een voorstelling die je graag wilt zien, je nog maanden moet wachten en op de avond dat het zover is, ga je eerst nog een hapje eten, je geniet van de voorstelling en daarna eindig je nog ergens met een drankje om na te praten over het stuk wat je zojuist hebt gezien.
Het lijkt in deze tijd soms bijna onmogelijk, terwijl het zo lekker is om juist naar deze dingen uit te blijven kijken.
In Delft is dit ook zo’n plek waar mensen kunnen genieten, lachen, verwonderen en geïnspireerd worden.

Vandaag ga ik in gesprek met directeur Marijtje Pronk en hoor je het verhaal achter…. Theater de Veste.
Waarin we het o.a. hebben over liefde voor het theater, de magie van de zaal, en over het theater van de toekomst.

Het Verhaal Achter Pinkie

Kaarten met grappige teksten, kerstballen, koffertjes, posters, je kunt het zo gek niet bedenken. Zij bedenkt van alles waar ze op kan schrijven. Haar creativiteit spat er vanaf.
Vandaag schuift Mindy van Steijn bij mij aan de keukentafel om haar verhaal te vertellen.
We hebben het o.a. over hoe zij het roer omgooide, nadat ze in het ziekenhuis belandde door uitval van haar lichaam, hoe zij de overstap maakte van werken voor een financieel bedrijf naar een uit de hand gelopen hobby en voor zichzelf begon.

Je luistert naar Het verhaal achter Pinkie

 

Cafe du midi
Het Verhaal Achter Café Du Midi

Dit heerlijke plekje is gelegen aan de rand van de Delftse Hout, in de polder op Buitengoed De Uylenburg.
Of je nou een kop koffie komt doen na een lekkere wandeling of wat komt eten het kan allebei.
In de zomer op het terras, lijkt het bijna alsof je in Frankrijk bent, maar ook binnen is de sfeer fijn.
Waar komt het toch door, dat zoveel mensen dit zo’n fijne plek vinden?

Misschien weet hij het antwoord,vandaag schuift bij mij aan de keukentafel Philip van Domburgh en vertelt hij Het verhaal achter Café Du Mudi.

We hebben over de verandering van Du Mudi van camping kantine naar een restaurant, over het hebben van een burn-out en over hoe Philip samen met zijn vrouw Marieke het Du Midi avontuur aanging.

hoeve biesland
Het Verhaal Achter Hoeve Biesland

Grote kans dat wanneer je aan Delft denkt, je de binnenstad op je netvlies ziet. Vandaag gaan we stukje richting de polder.
Je hebt ze vast een keer op een menukaart van een restaurant gezien als leverancier of je bent er zelf al eens geweest.

Aan het randje van Delft, in Delfgauw ligt de boerderij van de toekomst.
Hier produceren ze vlees, groenten, brood en rauwe melk. Ze leveren niet alleen aan de horeca, maar je kunt er ook zelf terecht in de boerderij winkel. Daarnaast zijn ze ook nog een zorgboerderij.

Wat is nou precies bio dynamisch? Wat doet zij precies? En zat het boerenleven altijd al in haar bloed?

Vandaag schuift boerin Linda Duindam bij mij aan de keukentafel en hoor je het verhaal achter Hoeve Biesland.

Het Verhaal Achter Parkeren Delft

Dit is misschien niet de eerste gast waar ik zelf aan had gedacht om uit te nodigen voor de  podcast.

Delft.Business wel en zij vroegen mij of ik in gesprek wilde gaan met de gast van vandaag. Zij zijn tenslotte een groot onderdeel van Delftse binnenstad.

De meeste mensen die Delft bezoeken of in Delft wonen, hebben er dan denk ik ook een haat/liefde verhouding mee…

Parkeren

Vandaag ga ik in gesprek met Eric Bavelaar en hoor je het verhaal achter Parkeren Delft.

Het Verhaal Achter Lucoled

Deze aflevering is in samenwerking met Delft.Business. Het nieuwe online magazine van hun staat vanaf vandaag online, neem vooral een kijkje. Het staat vol met verhalen van ondernemers. En dus ook met de gast van vandaag.

Led verlichting het is niet meer weg te denken.

Het blijft in ontwikkeling en het blijft zich verbeteren.

De gast van vandaag heeft 2 verschillende bedrijven. Dat gaat van productie, advies, ontwerp tot aan projectbegeleiding.

We hebben het o.a. over zijn avontuurlijke carrière, en hoe dat veranderde door ziekte en corona.

Ik ga in gesprek met Jurjen van der Honing je luistert naar het verhaal achter Lucoled

 
Het Verhaal Achter Stud

Delft is een echte studentenstad. Dat kan natuurlijk ook niet anders door de TU Delft.

En om nog een beetje een leuk leven te lijden naast je studie. Heb je natuurlijk geld nodig.

De meeste studenten willen naast hun studie ook nog graag werken.

Daar wisten zij wel wat op. Een uitzendbureau speciaal voor studenten en gerund door studenten.

Deze podcast is in samenwerking met Delft.Business vandaag schuift Gigi Altman bij mij aan de keukentafel en hoor je het verhaal achter Stud.

FinMyLife
Het Verhaal Achter FinMyLife
Financiën misschien niet het meest sexy onderwerp hoor ik je denken en je bent er waarschijnlijk ook niet dagelijks mee bezig.
Toch is dit wel belangrijk om eens goed over na te denken.
 
Hoe zit het met jouw inzicht op je financiële situatie? Voor nu, maar ook voor de toekomst. De gast van vandaag is financieel lifestyle coach en weet alles over beleggen, financiële planning en hypotheek advies.
 
  
Elma van Vliet
Het Verhaal Achter Elma van Vliet

De wereld nog een beetje mooier maken door verhalen te delen. Deze missie deel ik met de gast van vandaag.

Haar leven veranderde toen haar moeder ernstig ziek werd en zij een boek voor haar maakte. Ze besloot het roer om te gooien en haar hart te volgen. Ondertussen zijn er meerdere boeken uitgekomen en mag zij zichzelf de titel bestseller auteur geven. Ze verkocht Ruim 5 miljoen boeken, over 20 verschillende landen.
Had zij dit ooit kunnen bedenken, voordat zij begon?

Je kunt haar kennen van de vertel eens boeken.
Haar nieuwe boek is net uit, waarin zij haar verhaal deelt.
En vandaag zit zij bij mij aan de keukentafel om haar verhaal te vertellen.
Je luistert naar Het Verhaal Achter Elma van Vliet.

cultuurbaren
Het Verhaal Achter Cultuurbarbaren

Volg je dromen, zij weten de weg…..

ik weet dat het waar is en je kunt hier dan ook maar zo jong mogelijk van overtuigd zijn.
Dat weten deze gasten ook. 9 dagen lang, op 20 verschillende locaties laten zij kinderen in aanraking komen met kunst doormiddel van culturele workshops.

De kinderen worden tijdens dit festival uitgedaagd om te ontdekken wát hun dromen en talenten zijn en HOE ze deze kunnen waarmaken.

Dus ben jij als ouder je hersens al aan het kraken welke activiteiten je tijdens de herfstvakantie kan gaan ondernemen? Sit back en relax, want dit hebben zij al voor je uitgezocht. Nu alleen nog keuze maken uit dat gave aanbod.Vandaag zijn te gast Nina Voets en Annemarie Oorthuizen en vertellen zij je alles over…. Cultuurbarbaren Delft

Het Verhaal Achter Buyten Vitaal

Het afgelopen jaar is voor veel mensen een rollercoaster geweest.
We werden allemaal beperkt in onze vrijheden. Het opzoeken van sociale contacten of het bewegen in de buitenlucht werd beperkt.
Het idee ontstond om mensen een boost geven in deze rare tijd en zo bedacht zij samen met 21 andere ondernemers & organisaties een pakket waar mensen zowel fysiek als mentaal weer even van konden opladen.

Over dit mooie initiatief wil ik meer weten. Vandaag zit Evelien Olyslagers aan de keukentafel en hoor je het verhaal achter…Buyten vitaal

de lange keizer
Het Verhaal Achter Kinderopvang De Lange Keizer

Heel veel ouders maken er gebruik van.. Kinderopvang.

En in Delft is er dan ook genoeg keus. Iedereen wilt het beste voor zijn of haar kind en waar let je dan op?

Vaak kijk je wat er bij je past, of het logistiek handig is of waar je het beste gevoel bij krijgt.

Ik ben wel eens benieuwd naar de andere kant. Hoe ontstaat het om een eigen organisatie te beginnen, want het is nogal een verantwoordelijkheid om voor de kinderen van een ander te zorgen.

Vandaag ga ik in gesprek met Irma Keizer van Kinderopvang De Lange Keizer.

fabian van der horst
Het Verhaal Achter Inholland Delft

Op de Rotterdamseweg vind je een kleine hoge school met unieke opleidingen op het gebied van onder meer biologie, natuur, milieu en techniek.
Sinds juni is hier een kersverse vestigingsdirecteur gestart. Deze man heeft na ruim 20 jaar bedrijfsleven en werk bij de Rabobank de overstap gemaakt naar het onderwijs.
Dat klinkt natuurlijk als een ideale gast voor deze podcast en dat vonden ze bij Delft.business ook. Zij hebben ons bij elkaar gebracht en deze podcast is dan ook in samenwerking met Delft.business.
Liggen het bedrijfsleven en het onderwijs heel ver uit elkaar, of zijn er stiekem ook best wat overeenkomsten?

Ik ben erg benieuwd naar zijn verhaal. Vandaag ga in gesprek met Fabian van der Horst en hoor je het verhaal achter Inholland Delft.

miss morrison
Het Verhaal Achter Miss Morrison

Koffie! Ontzettend veel mensen maak je hier blij mee.
Het is zelfs vaak het eerste wat mensen drinken wanneer ze wakker worden, om de dag goed van start te gaan.
koffieliefhebbers kunnen intens kunnen genieten van een kopje goede koffie, en de variaties lijken dan ook eindeloos.
Naast dat het gewoon lekker is, staat koffie voor mij ook voor verbinding. Iedereen herkent immers de vraag: Koffietje doen?
Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar verhaal en hoe zij dit ervaart.
Zij startte in 2014 haar eigen branderij op de Voorstraat en laat daarmee Delft genieten van heerlijke koffie.

Vandaag ga ik in gesprek met Cisca Colijn en vertelt zij Het Verhaal Achter Miss Morrison.

We hebben het o.a. over luisteren naar je gevoel, legt zij het proces van het branden uit, hebben we het over haar missie om mensen bewust te laten genieten van hun kop koffie en vertelt zij waarom zij het zo belangrijk vindt dat mensen hun koffie bij een lokale branderij kopen.

Het Verhaal Achter De Diamanten Ring

Al eeuwenlang wordt hier ambacht uitgevoerd.
Dit pand aan de Choorstraat zit dan ook boordevol geschiedenis. Er wordt zelfs gezegd dat Baltasar Gerards er heeft overnacht, voordat hij Willem van Oranje dood schoot.
Nu zijn het vooral de bakkers die midden in de nacht druk bezig zijn om heerlijk vers brood en banket te bakken.
Hoe is het om een bedrijf met zoveel geschiedenis en nostalgie over te nemen? Hoe zien hun dagen eruit en kunnen zij van al het lekkers in de winkel afblijven?

We hebben het o.a. over de ambacht, hoe zij alles achter zich lieten voor dit avontuur, de overname van een begrip en hoe het mogelijk is om een bakker met sixpack te zijn. 🙂Vandaag ga ik in gesprek met Patrick en Thomas van Holsteijn en vertellen zij Het Verhaal Achter De Diamanten Ring.

Het Verhaal Achter Firma van Buiten

Twee zussen die samen een catering bedrijf runnen en dat doen ze niet alleen. Ze werken samen met een heel mooi team. Het is namelijk ook een leerwerkbedrijf waar ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden.
Volgens mij kunnen deze zussen niet stilzitten en hebben ze altijd weer nieuwe ideen. Een webshop, een kookboek en op dit moment ook bezig met een nieuwbouwproject.

Vandaag zitten aan de keukentafel Anne & Femke Kleijweg en hoor je het verhaal achter…Firma van Buiten

We hebben het o.a. over dicht bij je eigen kernwaarden blijven, over hun eerste caterings klus die alles behalve vlekkeloos verliep, tot een brandje aan toe, over gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen en over het nieuwbouwproject wat op dit moment wordt gebouwd.

Het Verhaal Achter Werkse!

Mensen zijn gelukkiger wanneer ze een bijdrage kunnen leveren. Die bijdrage lever je vaak wanneer je werkt. En werken is helemaal leuk wanneer het bij je past. Helaas is het niet voor iedereen gemakkelijk om een baan te vinden. Laat dit nou zijn waar de gast van vandaag zich voor inzet. Al 90 jaar begeleiden zij Delftenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Vandaag ga ik in gesprek met Guido Bindels en vertelt hij Het Verhaal Achter Werkse! We hebben het o.a. over wat er verandert is in die 90 jaar, wat doen zij nou precies, de vooroordelen over het leven in de bijstand en wat er binnen bij Werkse wordt gedaan.

Het Verhaal Achter KeK

Dit heerlijke tentje op de Voldersgracht is niet meer weg te denken uit Delft.

Binnen een mum van tijd was dit The place to be in Delft en wist iedereen in en buiten Delft deze hotspot te vinden.

De kleurrijke gerechten en heerlijke koffies blijven een feestje om te proeven, maar ook zeker om naar te kijken.

Zij nam deze koffiebar in 2019 over, omdat de vorige eigenaar een nieuw avontuur aan ging. Hoe is het om zo’n begrip over te nemen? Wat is er zo speciaal aan deze plek en miste zij in tijden van Corona dat terras?

Vandaag zit ze even bij mij aan de keukentafel en vertelt Fleur van Heuven Het Verhaal Achter Kek

DOTbusiness
Het Verhaal Achter DOTbusiness

Als ondernemer komen er vaak meer dingen bij kijken waar je misschien minder goed in bent of gewoon geen tijd voor hebt.
Verbinden doormiddel van marketing & communicatie dat is wat zij doen.
Maar dat is niet het enige:
Netwerk bijeenkomsten, een magazine, starters meet-ups en sinds kort een online magazine.
Verbinden is waar zij goed in zijn met hun enthousiasme denken ze dan ook graag met je mee.
Ik ben benieuwd hoe zij ooit zijn begonnen en hoe het zo is uitgegroeid tot waar ze nu staan.
Wat zijn hun plannen voor de toekomst? want volgens mij zijn er altijd meer dan genoeg ideeën.

Vandaag ga ik in gesprek met 2 van de 3 eigenaren. Dennis Wiegman en Sabine van Meeteren zitten bij mij aan de keukentafel en vertellen het verhaal achter Dot Business.

Het Verhaal Achter La Dansstudio

Loes Alderliesten was zo stoer om mijn allereerste gast te zijn en deelde openhartig haar verhaal over haar droom om een dansschool te beginnen, de start, doorzetten, haar ambities en het plotseling overlijden van haar zus en waarom zij vindt dat je niet moet wachten, maar doen….

Het Verhaal Achter De Centrale

Daan Hooghiemstra vertelt zijn verhaal over 3 vrienden die het avontuur aan gingen om de discotheek waar ze vroeger stonden te dansen en hun eerste vriendinnetje kusten, om te bouwen tot een supermooi restaurant.

Hij vertelt over de intense verbouwing van het monumentale pand De Koornbeurs, de beleving van De Centrale en hun ambities.

 
Het Verhaal Achter Hanno

De hoogzwangere Kim vertelt bij mij thuis aan de keukentafel over het avontuur wat zij samen met haar vriend Hugo begon.

We hebben het o.a. over, Het ontstaan van hanno, de reis, de voor -en nadelen wanneer je dochter van bent, hoe het is om nog geen jaar open te zijn en dan moet dealen met de corona maatregelen , en natuurlijk over het grote succes van de avonden uit thuis met Hanno.

steen papier schaar
Het Verhaal Achter Steen Papier Schaar

Een edelsmid, illustrator en collagemaker gingen een samenwerking aan en openden hun studio/winkel in maart 2020. Niet wetende dat 2 dagen later de eerste lockdown een feit werd.
Lies de Vooght is een van die 3 bouwstenen achter Steen Papier Schaar,
zij vertelt het verhaal over het ontstaan, de leuke samenwerking met Veronique en Margo, en de toffe combinatie van de winkel met een studio erachter, waar de ontwerpers aan het werk zijn.

Het Verhaal Achter Lakila

In deze aflevering vertelt Judith Marks Het Verhaal Achter het fijne Lakila.

Ze vertelt o.a. hoe ze ooit begon door hapjes op verjaardagen te verzorgen, honderden empanada’s maakten op een festival en hoe dit uitgroeide tot een cateringbedrijf met haar beste vriendin.

Een aantal jaren later kwam het pand vrij wat zij al een tijd op het oog had en samen met Cas begon het avontuur van Lakila.

Hoe combineert zij dit als moeder van een jonge dochter en en hoe spreek je die naam nou precies uit? 😉

 
 
Het Verhaal Achter Nook Coiffeur

Op de hoek van de Achterom hebben Kim & Thanee hun knusse gezellige kapsolon Nook.
Zij vertellen in deze aflevering hoe zij 10 jaar hebben samen gewerkt, vriendinnen werden en al jaren droomden van hun eigen salon.
Wat hun grootste kappersblunder is geweest. (Dit wil je echt niet!)
Ze vertellen wat Nook net dat beetje anders maakt en hoe ze dit combineren met het leven als mama met jongen kinderen.

 
Het Verhaal Achter Bij Marlies

Marlies van der Linde opende 8 jaar geleden haar winkel op De Beestenmarkt, dit groeide in no-time uit tot een begrip in Delft.
Ik was benieuwd hoe dit zo’n groot succes is geworden en ging met haar in gesprek.
Marlies vertelt over het ontstaan van Bij Marlies, de angst om te beginnen, hoe het ondernemen en liefde voor fashion als klein meisje al in haar zat en hoe zij het pand op De Beestenmarkt al op het oog had, voordat het überhaupt leeg stond.

Het Verhaal Achter Loco Lama

“Leef op het avontuur en gewoon gaan”, aldus Lotte de Vries.
Ook al wist zij vroeger niet zo goed wat ze wilde doen, er was duidelijk een rode draad te zien voor kunst en creëren.
Als kind was haar lievelingsdag Koninginnedag waar zij jaarlijks projectjes opzette om geld in te zamelen voor o.a. de Lepra stichting.

Nadat ze moeder werd, besloot ze te gaan doen wat ze écht leuk vond.
Ze begon ooit samen met haar zus op de antiekmarkt op zaterdag.
Daarna volgden verschillende pop-up stores, waardoor ze voelde dat het tijd werd voor iets vast en ontstond Loco Lama.
Daarnaast vertelt Lotte waarom het zo belangrijk is om bij je gevoel te blijven en waar zij haar ontzettend fijne energie vandaan haalt.

 
 
Het Verhaal Achter Groene Vingers

De groene vingers zijn Karin met de paplepel in gebracht. Als tuindersdochter nam zij op 19 jarige leeftijd samen met haar zus het tuincentrum van haar ouders over.

Karin vertelt o.a. over het faillissement, wat voor impact dit heeft en hoe zij dit uiteindelijk ook als een pad vol mooie, nieuwe mogelijkheden zag.
Tijdens een toffe baan in loondienst, dacht ze na of ze dit wel echt tot haar pensioen wilde doen.
Ze vertelt over hoe een coachtraject haar hielp te ontdekken waar ze écht blij van werd, zocht uit wat haar tegenhield om de stap te durven zetten.

En daar ontstond Groene Vingers!

 
Het Verhaal Achter We Are Delft

In deze aflevering hoor je het verhaal van 2 hele ondernemende personen. Melanie Haaksma & Rene van Dijk vertellen alles over het platform We Are Delft wat zij samen met Bram Jr Rontberg opstartten tijdens corona.

Ze vertellen o.a. hoe het idee is ontstaan, waarom ze het zo belangrijk vinden om ook andere ondernemers te helpen en hoe ze de Delftse bol.com willen worden.

Het Verhaal Achter Il Tartufo

Al jaren staat er een rij tijdens lunchtijd bij dit kleine stukje Italië in de binnenstad van Delft.
Wanneer je hier binnenstapt hoor je het geluid van de koeienbel en voelt het alsof je bij een warme Italiaanse familie binnenstapt.

Fabio zit dan ook samen met zijn dochter Chiara bij mij aan de keukentafel om zijn verhaal te vertellen.
Fabio vertelt o.a. hoe Il tartufo is ontstaan, hoe hij binnen 10 minuten het pand overnam en naar huis ging om te vertellen wat zijn plan was.
Hij vertelt je over het authentieke Italiē en waar de naam Il Tartufo vandaan komt.

Het Verhaal Achter Tamara Vreugdenhil

In deze aflevering vertel ik mijn eigen verhaal, want ik ben ook zeker niet zomaar begonnen en wat ik doe ik nou eigenlijk precies naast podcast afleveringen maken.

Ik vertel je hoe mijn pad ooit begon als visagiste, hoe ik op mijn 21ste een burn-out kreeg en besloot om dat nooit meer te laten gebeuren.
En hoe ik op dit moment mensen help het leukste uit het leven te halen!

Het Verhaal Achter Annika Doet Het Gewoon

24 weken zwanger en een wereld die op z’n kop staat door corona. Niet echt het juiste moment om je baan op te zeggen zou je zeggen.
Toch deed Annika dit en startte zij haar youtubekanaal ‘Annika doet het gewoon’ om haar grote droom achterna te gaan om programma’s te maken en te presenteren.
Deed zij dit echt zomaar ‘gewoon’ of heeft zij hier ook nachten van wakker gelegen?
Ze vertelt o.a. over hoe zij dit heeft aangepakt, hoe ze het combineert met moeder zijn en hoe onverwachte dingen op je pad komen wanneer je eenmaal de eerste stap hebt gezet.

Het Verhaal Achter Delft Fringe

Dans, muziek, cabaret en kleinkunst. We snakken er allemaal naar. Jonge makers krijgen op dit culturele festival een podium om hun talent te laten zien.
2020 was het 10 jarig jubileum. Helaas kon die editie niet door gaan.
Op dit moment staan ze zeker niet stil.
Er komt namelijk weer een nieuwe editie aan dit jaar. Hoe gaat dit eruit zien en hoe is dit festival ooit ontstaan?
Roel Beeftink Funcken vertelt er alles over in deze aflevering.
Maar ook hoe hij als vrijwilliger begon en op 26 jarige leeftijd de titel directeur kreeg en wat zijn wens is voor Delft Fringe.

Het Verhaal Achter Chef Cookie

Vanuit haar flat in een klein keukentje begon zij aan een nieuw avontuur. Koeken bakken.
Ik weet zeker dat zij nog geen 5 maanden geleden niet had durven dromen dat dit zoo hard zou groeien.
Vanaf de zijlijn zag ik dat ze binnen een week weer 1000 volgers er bij had en haar Instagram blijft maar groeien. Iedere donderdag moet je er snel bij zijn, want binnen no time zijn ze uitverkocht.
Ondertussen bakt ze 1100 koeken vanuit haar keukentje op 4 hoog, maar niet voor lang meer. Er is een pand gevonden, zodat ze geen mensen meer teleur hoeft te stellen.

In deze aflevering zit aan de keukentafel Chef zelf ook wel bekend als Sasja Roodenrijs en hoor je het verhaal achter Chef Cookie.
Ze vertelt o.a. waarom zij stopte met Jans, wat zij samen met haar broer succesvol had opgebouwd, hoe het ondernemen toch weer begon te borrelen tijdens haar baan in loondienst, en hoe stemmetje riep doe het nou maar gewoon, als je het niet doet dan weet je het niet.

Het Verhaal Achter Your Need Organized

Met een grote liefde voor gebouwen was het niet zo gek dat zij deze stap maakte.
Ze gaf haar baan op om voor zichzelf te beginnen als facility manager.
Hoe is het om als starter te beginnen tijdens corona. En wat komt er allemaal bij kijken?
Margarethe Reijke van Your Need Organized vertelt je wat een facility manager precies doet en hoe dat eruit ziet in Corona tijd, waar de meeste mensen thuis werken.

Het Verhaal Achter Eva Zöe Fotografie

Eva is op dit moment misschien nog een groentje in Delft, toch zie ik haar al meerdere keren voorbij komen.
Ook zij geeft ondernemers in Delft een podium, maar dan door mooie beelden te schieten.
En dat is niet het enige. Het thema draait bij haar om de liefde en daar kunnen we nooit genoeg van krijgen.

Ze legt de liefde vast door mooie plaatjes te schieten op bruiloften, maar ook liefde voor jezelf en je lichaam via boudoir foto’s. Klinkt spannend.

In deze aflevering vertelt Eva van Damme Het Verhaal Achter Eva Zöe Fotografie. Wat is boudoir precies, waarom is het thema liefde zo belangrijk voor haar en hoe combineert zij dit als moeder van 3 jonge meiden?

Het Verhaal Achter Zoes Conceptstore

Met je zus een zaak beginnen… Daar moet misschien niet iedereen aan denken.
Deze twee wel, ze hadden al jaren een droom en besloten er vol voor te gaan.
Een conceptstore waar je terecht kan voor een leuk cadeau voor een ander, of om iets leuks te scoren voor jezelf.
Deze enthousiaste zussen denken met je mee en adviseren je dan ook graag.
En als je dan toch in die gezellige, huiselijke sfeer bent, waarom dan geen koffietje erbij?

Zijn altijd zo lief voor elkaar of hadden zij ook weleens een zussen fittie? Waar komt die naam vandaan? Wat gaat er in ze om als de zaak dichtmoet door corona en de één net bevallen is?

In deze aflevering vertellen de leuke zussen Linda & Sandra van de Windt het verhaal achter Zoes conceptstore.

Het Verhaal Achter O’Donna

Deze boetiek is de afgelopen jaren enorm gegroeid en waarschijnlijk niet alleen in vierkante meters.
Wat in 2006 begon als klein gezellige mode boetiek is ondertussen 2x zo groot geworden.
Het is er dan ook vaak gezellig druk met trouwe, vaste klanten.

Wat is er in al die jaren veranderd? En kan zij het moment van 2006 waarop het avontuur begon nog goed herinneren?

In deze aflevering ga ik in gesprek met Odette Dorjee en hoor je het verhaal achter O’Donna. We hebben het gehad over het begin van O’ Donna, hoe zij omgaat met deze en de vorige crisis en hoe zij een wel hele verrassende stap zette tijdens de lockdown.

Het Verhaal Van Mijn Oma In De Oorlog

Tijdens deze opname vertelt mijn oma, Tiny van den Bos-Vreugdenhil haar verhaal als jong tienermeisje in de oorlogstijd.

Ze vertelt over haar gezin, over hoe het leven er toen uitzag, welke dingen het meest indruk hebben gemaakt en welke impact de angst heeft gehad op haar verdere leven.

Als jong meisje was ik al gefascineerd door verhalen over de oorlog, ik las verschillende boeken en keek naar films die over de oorlog gingen.

Maar de tijd begint nu toch echt de komen dat de meeste mensen die de oorlog daadwerkelijk hebben meegemaakt te oud worden om het ons en onze kinderen nog te kunnen vertellen.

Mijn oma leeft nog en ik heb, hoe gek dan ook nog nooit met haar over de oorlog gesproken.

Ik vroeg haar of zij haar verhaal over de oorlog met mij wilde delen, zodat ik het weer kan delen met haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en misschien zelfs nog wel generaties erna.

Mijn oma is op het moment van de opname net een paar dagen 92 jaar geworden en misschien lopen de tijden hier en daar niet helemaal synchroon, ze kan haar verhaal nog ontzettend goed vertellen.

Dank je wel oma dat je jouw verhaal met mij wilde delen, ik ga mijn best doen om deze bizarre tijd nooit te laten vergeten.

Het Verhaal Achter Nathalie Van Der Hak

Heb je het over cultuur en Delft, grote kans dat haar naam wordt genoemd. Zij heeft dan ook aan ontzettend veel toffe projecten meegewerkt. Denk aan de museumnacht, Delft en de Gouden Eeuw, Delft Fringe, Het Cultuurhuis en ze is 1 van de initiators van De Schiffmacher Tattoo Heritage.
Het klinkt alsof zij niet stil kan zitten en dan is ze ook nog eens directeur van Stichting Delfts Peil.

Ze vertelt o.a. over hoe zij ooit is begonnen, hoe een dag van haar eruit kan zien en waarom cultuur zo belangrijk is voor de mensen en de stad.

 

Het Verhaal Achter Flow

Op dit moment is zij druk bezig om haar droom waar te maken.
Zij voegde haar liefde voor eten en voor yoga bij elkaar. Het resultaat: een foodbar en yogastudio ineen. Waar en wanneer kunnen wij deze leuke, nieuwe plek in Delft verwachten? Hoe is zij op dit idee gekomen?

Marjon Verhoeven vertelt over haar weg naar dit avontuur om Flow te beginnen.
17 jaar geleden verkochten zij het bekende cafe Vlaanderen op de Beestenmarkt. Nog geen idee wat zij wilde gaan doen. Luister naar haar mooie reis en hoe zij nu bezig is met een crowdfunding om haar droom werkelijkheid te kunnen maken.

Het Verhaal Achter Maartje & Kine

4 theatershows, optredens op Oerol en Lowlands, verschillende tv en radio optredens en zelfs een eigen documentaire.
Deze 2 bruisen van de muzikaliteit. In hun fluoriserende pakjes geven ze op dit moment deurmatconcerten.
We praten over wat ze vroeger wilden worden, hoe de vonk oversprong toen Maartje fluitend de trap op liep, of ze weleens twijfels hebben over hun artiesten bestaan, wat de gekste plek is waar ze hebben opgetreden en wat zij doen als artiest in coronatijd wanneer je niet mag optreden in de theaters.

Maartje de Boer en Kine Håndlykken vertellen je er alles over in deze aflevering.

Het Verhaal Achter Bonbons De Marie

De naam doet denken dat je een winkel binnenstapt die naar chocola ruikt. Toch ligt deze kleurrijke winkel aan de Spoorsingel vol met andere snoepjes.
Ze struint alle tweedehands marktjes in Frankrijk af of zoek naar bijzondere vintage items. De webshop staat dan ook vol met unieke items van kleding, tassen, schoenen en accessoires.

We hebben het over duurzaamheid, ze geeft verschillende styling en kleding tips, en ze vertelt hoe een val in de gracht er voor zorgde dat ze letterlijk de sprong in het diepe nam.

Ik ga in gesprek met Marie-Lisah en hoor je Het Verhaal Achter Bonbons De Marie

Het Verhaal Achter Bootje Varen Delft

Dacht jij pas dat je een fietsende catamaran over de grachten zag gaan? Dan zou dat best wel eens de gast van vandaag kunnen zijn. Hij heeft een nieuwe manier van vervoer over de grachten naar Delft toegebracht. Hij komt net uit zijn eindexamens en is geslaagd voor de Veva opleiding, want hij is pas 17 jaar.
Ik ben heel benieuwd hoe hij op het idee kwam om te gaan ondernemen op zo’n jonge leeftijd. Vandaag zit hij samen met zijn vader bij mij aan de keukentafel om er alles over te vertellen.

Dit keer zijn Nick & Onno Posthumus te gast en hoor je Het Verhaal Achter Bootje Varen Delft, waarin er gesproken wordt over jong gaan ondernemen, leuke samenwerkingen en hoe het is, wanneer vader en zoon ondernemend zijn.

Het Verhaal Achter Bas Vollebregt

Vandaag geen ondernemer, wel iemand die zich in zet voor Delft, o.a. voor de ondernemers en de cultuur.
Delft nóg een beetje leuker maken, dat is wat hij wil en daarom moest ik hem natuurlijk wel uitnodigen voor de podcast.Wat doet hij precies, waar ligt hij wakker van, hoe ziet zijn agenda eruit en wat zijn zijn ambities?

Dit keer zitten we niet aan de keukentafel, maar ben ik op het stadskantoor Delft om in gesprek te gaan met Bas Vollebregt en hoor je Het Verhaal Achter de Wethouder van o.a. Economie & Cultuur.

Joorkitchen
Het Verhaal Achter JoorKitchen

Mensen die mij maar een beetje kennen, weten dat ik AAN op lekker eten. En volgens mij heb ik dat sowieso gemeen met de gast van deze week.
Wanneer je op haar feed op insta kijkt zie je ontzettend veel mooie foto’s van lekker eten.
Ik kan me maar moeilijk inhouden om een hap te nemen, wanneer er eten voor me staat, hoe doet zij dat?
En wanneer ik er een foto van maak, ziet het er meestal niet eens zo lekker uit. Food fotograaf, receptontwikkelaar, redacteur en moeder van een tweeling van 9 maanden oud.
Hoe zien haar dagen eruit?eet zij altijd lekker? wat is haar guilty pleasure? en heeft zij misschien nog praktische en lekkere tips voor ons?

Vandaag ga ik in gesprek met Jorie van Tienhoven en hoor je het verhaal achter JoorKitchen.