fbpx
WAAR GA JIJ VAN AAN?

Weten wat je echt wilt en mijn grootste uitdaging

Ik spreek steeds vaker mensen die niet precies weten wat ze willen en daardoor blijven uitstellen. Eigenlijk plaats je dan je geluk in de toekomst. Maar wat ben je dan tot die tijd?

Ik maakte zelf een hele grote sprong door het roer om te gooien en ging de onzekerheid tegemoet. Ook al is dit een van mijn beste beslissingen geweest op dat moment, dit is zeker niet wat ik iedereen aan zou raden.

WAAR GA JIJ VAN AAN?Om erachter te komen wat je ECHT wilt, moet je ontdekken

En bij ontdekken komt onzekerheid kijken, het is onbekend en dat maakt het spannend. Er is moed voor nodig.

Eigenlijk zijn die momenten stiekem het leukst! Je maakt grappige, mooie en soms bizarre situaties mee.

Je leert, je ontwikkelt en je groeit!

En natuurlijk als je gaat ontdekken, kan het zijn dat het tegenvalt, dat je het niet leuk vindt of dat het helemaal niet bij je past. Maar dat mag,  je mag falen, het mag mis gaan, je mag fouten maken. Dat zijn de momenten waar je van leert en ik heb zelfs van horen zeggen dat de meest succesvolle mensen heel vaak fouten hebben gemaakt en daarna weer door zijn gegaan.

Mijn grootste uitdaging

Ik geniet van mijn leven, ik kan mijn eigen tijd indelen, ik kan meer tijd met mijn kinderen en dierbaren doorbrengen en ik kan iedere project aanpakken wat me leuk lijkt. Ik kan me uren verdiepen in nieuwe dingen leren over het ondernemerschap, maar om nieuwe dingen echt onder de knie te krijgen, moet ik ze ook toepassen en daar zitten ook spannende dingen tussen, naast financiële onzekerheid.

De eerste gesprekken, de eerste blogs en mijn grootste uitdaging: mijn zichtbaarheid.

zichtbaarheidOm de eerste keer een foto van mijzelf op social media te gooien, vond ik verschrikkelijk. Laat staan dat ik filmpjes opneem, waar iedereen mijn stem kan horen en waar iedereen me zou kunnen zien.

Wat zouden mensen ervan vinden? wat zeggen mijn vrienden? Ondertussen voel  ik dat ik zoveel heb te geven. Ik sta te popelen om al mijn waarde en kennis over te brengen op zoveel mogelijk mensen en dan is zichtbaarheid wel handig. 😉

Jonge kinderen ontdekken bijna wekelijks of dagelijks iets nieuws

Ik stimuleer mijn kinderen om zoveel mogelijk te ontdekken. Ze mogen fouten maken, daar leren ze van.

We leren ze praten, lopen, fietsen. We leren ze om zelf iets te bestellen in een restaurant. Ze mogen verschillende proeflessen bij sportverenigingen doen om te ontdekken welke sport ze het leukst vinden. Waarom stimuleren we dat niet meer bij onszelf als we ouder zijn. Er zijn ook dan nog zoveel leuke dingen te ontdekken en te doen.

WAAROM BINNEN JE COMFORTZONE BLIJVEN
ALS DAARBUITEN VEEL MEER TE BELEVEN VALT~LOESJE

Hoe wil jij straks terugkijken op je leven?

Wil jij straks als je 80 bent terugkijken op je leven en denken had ik maar…. Wat zou  jij je kinderen, en kleinkinderen op dat moment adviseren om te doen?

Ik sta mezelf nu toe om te ontdekken, ook al vind ik het spannend, want er is voor mij heel veel nieuws te leren. Ik mag fouten maken, ik mag erachter komen dat bepaalde dingen niet bij mij passen. Dan stop ik ermee, maar heb ik het wel uitgeprobeerd.

De opstartende fase van mijn onderneming zie ik dus ook als een nieuwe ontdekkingstocht, waar ik ongetwijfeld fouten in zal maken, waar nog superveel in te leren valt en waar ik gaande weg er steeds meer achter kom welke aspecten ik wel en niet leuk vind. Hierdoor zal ik, maar ook mijn bedrijf gaan groeien.

Dus denk niet te moeilijk en bestel eens iets geks van de menukaart, laat je verrassen door de kok,  neem een andere route naar je werk, spreek een onbekende aan, en je zult zien dat je er zelfverzekerder van wordt . Je zult er steeds meer achterkomen wat je tegenstaat en waar je van AAN gaat. Laat zoveel mogelijk los van de dingen die je tegenstaan en probeer zoveel mogelijk uit van de dingen waar je van AAN gaat.

Leer steeds meer te leven naar waar je van AAN gaat en je zult er energieker en blijer van worden. Je gaat leven naar je kern en dat is wat je ECHT wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *